Search

Wanneer je besluit om een ring via internet te kopen is het belangrijk om te weten welke ringmaat je hebt. Of misschien wil je een ring cadeau geven en wil je daarvan de ringmaat weten.

Er worden verschillende maten gebruikt bij het opmeten van een ringmaat. In de Studio gebruiken wij de diameter maat. Houd er rekening mee dat de dikte van je vingers kunnen verschillen. Wanneer het koud is, worden onze vingers vaak dunner en zal de ring losser aanvoelen. Wanneer het warm is zetten je vingers vaak uit en zullen ze dikker zijn. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. 

Tips: 

Meet altijd de vinger waar je de ring gaat dragen. De ringmaten van bijvoorbeeld je ringvinger kunnen aan beide kanten verschillen. 

Neem bij hele brede ringen een halve maat groter en bij een heel smal iel ringetje een halve maat kleiner.

Twijfel je tussen 2 maten neem dan de grootste maat.

Om nog nauwkeuriger te meten, meet dan je vinger op twee of drie verschillende tijden en dagen, dan weet je zeker dat je goed zit.

Twijfel  je over je ringmaat? Bestel dan de multizizer.  Koop je daarna een ring uit mijn collectie, dan verekenen we het bedrag van de multisier met de ring die je koopt.

Ringmaat Multisizers plastic met vergrootglas.

De Multisizer werkt als riem. Steek het uiteinde van de band door de gesp om een ring te vormen. Schuif de Multisizer om de vinger, stel bij tot het comfortabel zit en controleer of de band zonder moeilijkheden over de gewrichten van de vinger schuift. Lees in de gesp met vergrootglas de maat af voor de beste passing.

Ringmaten tabel

Diameter ringmaat (mm)

Omtrek ringmaat (mm)

15

48

15.5

49

16

50

16.5

52

17

53

17.5

55

18

56

18.5

58

19

59

19.5

61

20

63

20.5

65

21

66

21.5

68

22

69